Bureau Krediet Registratie.

De onafhankelijke stichting Bureau Krediet Registratie (BKR) houdt een overzicht bij van leningen en kredieten die mensen afsluiten. Het BKR beheert de gegevens van ruim 9 miljoen klanten. Een registratie in het register bij BKR is niet per definitie nadelig. Mensen die geregistreerd staan en altijd keurig voldoen aan hun betalingsverplichtingen kunnen er zelfs voordeel bij hebben. Een geldverstrekker kan namelijk zien dat u zich keurig aan gemaakte afspraken houdt.

Van belang is het aantal leningen en kredieten dat al op uw naam staat. Onze financiële adviseurs en ook de geldverstrekkers, gebruiken de informatie van het BKR om te beoordelen of u een hypotheek kunt afsluiten. Kredietregistraties blijven daarom nog 5 jaar zichtbaar in het Centraal Krediet Informatiesysteem. Om uw nieuwe aanvraag te beoordelen is inzicht in uw krediethistorie belangrijk.

Het is ook in uw belang dat u een hypotheek krijgt die u kunt betalen zonder in de problemen te raken. Het BKR werkt dan ook met coderingen. Hoe hoger de codering is bij een klant, hoe moeilijker het zal worden om een hypotheek te kunnen afsluiten. Er zijn echter geldverstrekkers die ook bij een zwaardere codering een offerte uitbrengen.

Onze adviseurs voeren dan ook bij iedere aanvraag voor een offerte een BKR-toets uit. De gegevens worden door het BKR alleen met u en met uw geldverstrekker/adviseur gedeeld. U kunt ook zelf bij het BKR informeren naar uw registratie.