Echtscheidingsbemiddeling

 

Wanneer u besluit om met uw partner uit elkaar te gaan, dient er in een korte tijd veel geregeld te worden. Beslissingen die genomen worden hebben vaak nog jaren impact op uw privéleven. Het kan verstandig zijn om extern advies te vragen.

Een belangrijk vraagstuk is een oplossing vinden voor het gezamenlijke huis en de hypotheek. Moet het huis verkocht worden of blijft een van u er wonen? Relevante vragen omdat woonlasten nu eenmaal behoren tot de hoogste kosten in een gezinsleven. En hoe zit het met de overwaarde van het huis, de toekenning van de hypotheekrenteaftrek en het geld dat reeds is afgelost op de hypotheek?

Onze echtscheidingsadviseur gaat met u in gesprek over alle (financiële) aspecten die komen kijken bij een echtscheiding. Afspraken omtrent regelingen voor uw kinderen, de eigen woning, de hypotheek, verzekeringen en alimentatie worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. Wanneer het wenselijk is, kan er een ouderschapsplan worden opgesteld. Hierna wordt de scheiding definitief geregeld met hulp van een advocaat.

Neem voor een gratis intake gesprek contact op met Tom Pansters (FFP RFEA) via 077-326 2600 of financieeladvies@vetebe.nl. Het is belangrijk om in deze situatie weloverwogen beslissingen te nemen.