Als u een woning koopt met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) dan weet u zeker dat u een betaalbare hypotheek heeft die past bij uw inkomen. De NHG-hypotheek voldoet aan de eisen van verantwoord lenen van het Nibud. U houdt dus voldoende inkomen over voor overige kosten, zoals verzekeringen en boodschappen.

 

Daarnaast biedt een hypotheek met NHG een vangnet in een periode dat het financieel slechter gaat vanwege veranderingen in uw privéleven. Gaat u scheiden, raakt u werkeloos of arbeidsongeschikt in dergelijke gevallen denkt NHG met u mee. U beperkt dus de financiële risico’s van het bezitten van een eigen woning.

 

Er zijn wel voorwaarden aan verbonden. De belangrijkste voorwaarden is dat de aanschafprijs van uw woning niet hoger mag zijn dan € 231.132,-. Het is ook mogelijk om voor een nieuwbouwwoning, een verbouwing of renovatie een hypotheek met NHG af te sluiten. Echter blijft het maximale aankoopbedrag gelijk aan het bovenstaande bedrag. Tevens is het mogelijk om bij het oversluiten van uw bestaande hypotheek NHG aan te vragen. In alle gevallen gaat het erom dat u voldoet aan de voorwaarden en normen die zijn opgesteld door NHG.

 

Een extra bijkomend voordeel is dat een hypotheek met NHG een rentevoordeel oplevert. Geldverstrekkers hebben immers meer zekerheid dat zij hun geld terugkrijgen en bieden daarom een lagere rente aan.

 

Er zijn ook kosten verbonden aan het afsluiten van een NHG-hypotheek. Aan het Waarborgfonds betaalt u eenmalig een provisie van 1% van het bedrag dat u gaat lenen. Deze provisie is aftrekbaar van de belasting, waardoor u weer een gedeelte terugkrijgt.

 

We vertellen u graag meer over de Nationale Hypotheek Garantie. Maak een afspraak en bezoek ons kantoor in Venlo of Tegelen. U kunt ook de site www.nhg.nl bezoeken.