De meerwaarde van VeTeBe Makelaardij

U bent van plan om uw woning te verkopen. Dan zijn er verschillende mogelijkheden. U kunt het zelf verkopen door de inzet van social media, u kunt een internetmakelaar inschakelen en u kunt kiezen voor een erkende makelaar. Wat zijn de voor- en nadelen van deze mogelijkheden?

Zelf verkopen

Het lijkt eenvoudig om zelf uw woning te verkopen, maar onderschat niet welke zaken er allemaal bij komen kijken. Kiest u voor deze mogelijkheid dan moet u alles zelf regelen en heeft u gaan adviseur die u om hulp kunt vragen. Heeft u de kennis, ervaring, netwerk en kunde om uw huis snel, voor een goede prijs en volgens de huidige wetgeving te verkopen? Als het antwoord ‘ja’ is, dan wensen wij u veel succes met de verkoop van uw woning. U bent niet de eerste en zeker niet de laatste die het lukt om zijn woning zelf te verkopen. De voordelen zijn dat u zelf de touwtjes in handen heeft en als het lukt bespaart u geld.

Internetmakelaar

Twijfelt u over het antwoord, dan is het verstandig om een deskundige in te schakelen. Er zijn momenteel veel internetmakelaars actief. Zij presenteren zich online en zijn vaak werkzaam in het hele land. Zij werken voor standaardtarieven en leveren daardoor ook standaardwerk. Ze begeleiden u zoals ze iedere klant begeleiden met standaard protocollen en formulieren. Het voordeel is dat deze partijen werken volgens de wettelijke richtlijnen en dat zij een netwerk hebben in de woningmarkt. Echter is hun netwerk vaak niet lokaal verankerd. Terwijl u hier waarschijnlijk juist naar op zoek bent. Daarnaast moet u zelf ook zaken regelen. Een internetmakelaar ontzorgt u maar tot op zekere hoogte. Hij gaat er vanuit dat u als verkoper ook actief bent bij de verkoop. Denk aan de bezichtigingen en het schrijven van verkoopteksten. Het voordeel is dat u hulp krijgt bij de verkoop en dat het goedkoper is dan een erkende makelaar.

Ondersteuning op maat

Wat is de meerwaarde van een erkende makelaar? Laten we beginnen met het financiële verhaal. Een traditionele makelaar berekent een courtage van de verkoopprijs. Dit kan een behoorlijk bedrag zijn. Bij een snelle verkoop van de woning lijkt het erop dat een makelaar nauwelijks iets heeft gedaan voor deze opbrengsten. Niets is minder waar.

De makelaars van VeTeBe zijn lokaal verankerd. Zij wonen en werken in Noord- en Midden-Limburg. Met een woningportefeuille van 500 woningen en een actueel bestand van honderden actieve woningzoekers hebben wij het netwerk dat u nodig heeft bij de verkoop van uw woning. Wij gaan actief op zoek naar uw koper en maken in overleg met u een plan van aanpak.
Door onze kennis en ervaring weten wij de juiste prijs te vragen voor uw woning en kunnen wij de onderhandelingen voor u verrichten. Ook het rondleiden van potentiele kopers door uw woning nemen wij u uit handen. Onze ervaring is dat niet alle kopers het fijn vinden om door de verkoper rondgeleid te worden. Tegen ons kunnen ze vrijer praten en kritischer zijn dan tegen u als woningeigenaar.

Onze meerwaarde is dus een professionele begeleiding en het bereiken van een optimaal verkoopresultaat. Van ons mag u verwachten dat wij op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen en de actuele wetgeving. Wij zorgen voor een juridisch waterdichte koopakte met goede ontbindende voorwaarden, begeleiding naar de notaris, een goed gekozen opleverdatum én ondersteunen bij de uiteindelijke verkoop.

Kortom, een erkende makelaar verkleint de risico’s, bespaart tijd en moeite en zorgt dat u zo snel mogelijk begint aan de volgende stap in uw leven.

 

Wilt u meer informatie?

Neem contact met ons op via www.vetebe.nl of 077-3262600. Wij helpen u graag verder.