Mijn favorieten

BKR

De onafhankelijke stichting Bureau Krediet Registratie (BKR) houdt een overzicht bij van leningen en kredieten die Nederlanders afsluiten. Het BKR beheert de gegevens van ruim 9 miljoen mensen.
 
Een registratie in het register bij BKR is niet altijd nadelig. Mensen die geregistreerd staan en aan hun betalingsverplichtingen voldoen kunnen er zelfs voordeel bij hebben. Een geldverstrekker ziet namelijk dat u zich keurig aan gemaakte afspraken houdt. Een belangrijke vraag is hoeveel leningen en kredieten er op uw naam staan.
 
De geldverstrekkers gebruiken de informatie van het BKR om te beoordelen of u daadwerkelijk een hypotheek kunt afsluiten. Om uw aanvraag te beoordelen is ook inzicht in uw krediethistorie belangrijk. Kredietregistraties blijven daarom vijf jaar zichtbaar in het Centraal Krediet Informatiesysteem.

Het BKR werkt ook met coderingen op het moment dat betaalverplichtingen niet conform afspraak worden nagekomen. Bij bepaalde coderingen is het moeilijker (of zelfs niet mogelijk) om een hypotheek af te sluiten. Er zijn echter geldverstrekkers die bij een codering toch een hypotheekofferte uitbrengen.
 
Wij vinden het belangrijk dat u de hypotheeklasten nu en in de toekomst kunt betalen zonder in de problemen te komen.
 
De gegevens worden door het BKR alleen met u en met uw geldverstrekker gedeeld. U kunt ook zelf bij het BKR informeren naar uw registratie www.bkr.nl.
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring