Nieuws & media
Maak jezelf verkoopklaar!

Maak jezelf verkoopklaar!

De verhuisplannen zitten al geruime tijd tussen je oren. Wellicht heb je zelfs al een mooi huis op het oog. Maar verhuizen kan best een gedoe zijn. En wat is verstandig in de verkoop van je huidige woning? De markt is immers nog steeds best gespannen en voordat je het weet is je huis verkocht en heb je nog geen nieuwe woning. Tijdelijk op de camping? Ja daag, maar daar heb je geen zin in.

 

Actieve vs. Stille verkoop

Wat is verstandig om te doen? Je eigendom in de actieve verkoop zetten of lekker ‘rustig’ aan in de stille verkoop? En hoeveel tijd mag je voorstellen tussen het moment van het tekenen van de      koop- en aannemingsovereenkomst en de daadwerkelijke oplevering?  Tja, je hebt nog wel meer vragen, maar om hier nu een afspraak voor in te plannen met een makelaar, gaat je weer te ver. Het zijn misschien alleen pas vage plannen. Moet je weer een afspraak maken en voordat je het weet, zit je ergens aan vast, want makelaars zijn makelaars en die willen natuurlijk verkopen. Toch? Dus laat maar, ik wacht wel af.

Gezellig in een tentje

Stille verkoop en actieve verkoop hebben beide voor- en nadelen. Dat kun je gemakkelijk lezen op tig websites. Het grootste verschil is natuurlijk de pr-aandacht voor je huis en dat gaat onherroepelijk samen met een hoger verkooptempo. Maar is een snelle verkoop van je woning altijd verstandig?

Ja, het is natuurlijk best lekker als er vele gegadigden zijn voor jouw bezit en daar ook nog eens flink voor willen betalen. Maar dan? Heb je zelf al wat nieuws? En zitten er dan óók zo veel kapers op de kust? Dadelijk sluit de verkoop en aankoop niet op elkaar aan. En dan? Echt in een tentje? Gezellig hoor. Ach, is maar voor een paar maanden.

Vrijblijvend en zonder poespas

Als je hier nu eens over wilt sparren op volledig vrijblijvende basis, dan ben je bij onze professionele VBO-makelaars echt méér dan welkom. Nee, niet om je aan ons te binden, zodat we je ‘binnen hebben’, maar daadwerkelijk om op ouderwets betrouwbare wijze, zonder poespas en gebakken lucht je te wijzen op wat het beste past in jouw situatie. Een eerlijk advies waar je mee naar buiten loopt zonder verplichtingen. Want alhoewel de markt een beetje minder gespannen lijkt te zijn, is er nog steeds een overvloed aan vraag en een schaarste aan aanbod en dat kan in jouw geval gunstig, of juist heel ongunstig uitpakken. Betrek je de nieuwe droomwoning of zit je inderdaad dadelijk een half jaar te koekeloeren in een caravan of vakantiehuisje? Liever niet toch?

Maak jezelf verkoopklaar

Maak jezelf dus verkoopklaar als je zeker weet wat je wilt, zorg via je eigen makelaar voor een mooie brochure van je huidige woning, ben actief via je makelaar op Funda en ga voor zekerheid met ‘n lange aanvaardingstermijn. En ben je niet verkoopklaar, laat je door ons adviseren om je woonmogelijkheden écht te vergroten. Bij ons gaan kopen en verkopen namelijk wél hand-in-hand. Een slimme keuze en daar willen wij je graag bij helpen.

Ja, en nogmaals, het is écht vrijblijvend. Dus geen zorgen maken. Het is geen listig verkooppraatje. We bellen je. Je wordt er echt wijzer van… en beter!

VeTeBe
VeTeBe