Nieuws & media
Nieuwe woonkansen voor jong en oud!

Nieuwe woonkansen voor jong en oud!

Als er twee doelgroepen zijn op wie de sterke schommelingen op de woningmarkt de afgelopen jaren een stevige impact hebben gehad, dan zijn het wel starters en senioren. Beiden groepen ondervinden problemen bij het vinden van een geschikte woning, staan voor fikse uitdagingen en hebben vaak geen weet van mogelijke oplossingen. Wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe?  

Waar krijg je antwoorden zonder permanent vastgeplakt te worden aan een woningspecialist?

Senioren willen verhuizen

Veel senioren hebben jarenlang in dezelfde woning gewoond en hebben inmiddels behoefte aan een kleiner huis. Dit kan zijn vanwege de kosten van het onderhoud van een groot huis, maar ook omdat ze niet meer goed te been zijn en graag willen verhuizen naar een huis zonder trappen. De meeste senioren hebben inmiddels hun hypotheek afgelost en kunnen hun huis dus zonder financiële problemen verkopen.

Erg ingewikkeld allemaal

Senioren willen dus vaak kleiner wonen, of gelijkvloers en hebben specifieke wensen en eisen aan een nieuwe woning. Veiligheid en bereikbaarheid zijn sleutelwoorden en seniorenwoningen zijn vaak de oplossing. Naast nieuw te bouwen seniorenwoningen, zijn er natuurlijk ook bestaande woningen op de markt beschikbaar, die wél of juist niét aangepast moeten worden. Maar hoe zit het met de doorstroom? Goede doorstroom zorgt namelijk onherroepelijk voor meer geschikte, beschikbare woningen voor senioren. Dit kan bijvoorbeeld door middel van financiële stimulansen, zoals lagere belastingen of subsidies. Pff, erg ingewikkeld allemaal. Het wordt tijd voor stappen. Maar hoe en vooral…waar en bij wie?

Laat dus maar zitten!

“Hoe kom ik dit allemaal te weten zonder dat ik bij een makelaar aanklop aan wie ik, voordat ik het doorheb, vastzit? Nee, laat maar!” De stap naar de makelaar is nét te groot om advies in te winnen. Is toch zo definitief lijkt het wel en tja… die makelaar laat jou niet meer los en produceert alleen maar voordelen in een ‘kennismakingsgesprek’. Daarbij, je weet nog niets zeker. Het zijn maar vage plannen of ideeën in uw hoofd. “Laat dus maar zitten, het is wel goed zo! Het kan nog best wel in dat grote huis!”

Pff, dat hoor ik jaren..!

Datzelfde geldt voor de starters die het ook vaak erg moeilijk hebben op de woningmarkt.

Door de stijgende huizenprijzen is het voor hen steeds lastiger om een woning te kopen. Daarnaast hebben zij vaak te maken met strikte hypotheekeisen, waardoor zij minder kunnen lenen dan zij eigenlijk zouden willen. Een oplossing voor dit probleem is het bouwen van meer betaalbare woningen. Dit zijn woningen die speciaal ontworpen zijn voor starters en die betaalbaar zijn met een lager inkomen. Wellicht verschijnt er nu een ietwat cynische glimlach op uw mond. “Ja, dat lees en hoor ik inderdaad ook in alle krantenartikelen en in nieuwsprogramma’s op tv. En al jaren!” Daar heeft u als junior weinig vertrouwen in.

Geen rocket science!

Daarbij is het echt een ingewikkelde materie geworden als het gaat over het eventueel verlagen van de hypotheekeisen, zodat starters meer kunnen lenen en dus meer mogelijkheden hebben op de woningmarkt. Of het stimuleren van huurkoopconstructies, waarbij je als starter eerst huurt en later pas overgaat op definitieve koop. Zeer interessant om op flexibele wijze tóch in het bezit te komen van een koopwoning. Ingewikkeld? Ja, ontzettend! Voor u althans, maar écht geen rocket science voor échte specialisten op het gebied van de woningmarkt in de regio Noord-Limburg.

Mooi verkooppraatje bij VeTeBe

Ach, en u leest dit allemaal op een communicatiekanaal van VeTeBe en denkt mogelijkerwijs. Haha, weer zo’n mooi, overhalend verkooppraatje. Maar als wij van VeTeBe u nu eens garanderen dat dit niet zo is en dat u als junior of senior serieus gerust vrijblijvend bij ons binnen kunt wippen om eens met uw probleem te komen. Nogmaals, zonder verplichtingen, om met ons te praten over de huidige woningmarkt die het voor jongeren haast onmogelijk maakt om nog een eigen plek te vinden en voor senioren erg zwaar maakt om door te stromen naar een kleinere of andere woning. Hoe kunt u deze problemen tackelen? Met welke specialist kunt u eens sparren zonder bijbedoelingen?

Fikse duw in de rug

Bij VeTeBe dus! Ja, ja, u weet het inmiddels wel. U zit nergens aan vast, maar wat nu als wij zeggen dat vrijblijvendheid in een gratis eerste gesprek vaak al tot grote vervolgstappen en beslissingen heeft geleid bij veel van uw voorgangers. Wellicht zet dit u óók op het juiste pad voor volgende stappen die u anders niet zou hebben genomen. Met een bak aan kennis en informatie naar buiten lopen om vervolgens met objectieve informatie meters te maken zonder verplichtingen te hebben. Klinkt goed toch, zo’n stimulans of eerste fikse duw in de rug?

Laat gerust uw telefoonnummer achter en wij bellen u. Voor jong en oud nieuwe kansen!

De koffie staat klaar!

VeTeBe
VeTeBe